Telefon

+386 (0) 41 688 120

E-pošta

info@kimon.si

Kimono za začetnike:
učenke in učenci, začetniki, si kimono v kompletu z belim pasom prislužijo s prikazom osnovnih prvin karateja, na vadbi. Za izbiro prave velikosti in kvalitete kimona, se posvetujte s trenerjem ali nas kontaktirajte, ter v sporočilu navedite točno višino učenke ali učenca.

Vzdrževanje kimona in pasu:
Kimono se v začetni fazi pere na temperaturi do 40’C, ter se ohranja dlje časa, če se ob prihodu domov prezrači in osuši, ter nato zloži! Zmečkana in neurejena oprema ni primerna za vadbo! Pas se, po končani vadbi, zlaga in ne zvija v klopčič!

Lasje  morajo biti, zaradi varnosti OBVEZNO SPETI V ČOP, SAMO Z ELASTIKO! Lasje smejo, na čelu, vadečim segati le do obrvi! Enako velja kasneje tudi za sodelovanje na tekmovanjih.

Nohti na rokah in nogah morajo biti primerno pristriženi.

Zgornji del kimona  mora prekrivati vsaj boke in mednožje, vendar ne sme segati preko treh četrtin stegen. Deklice in ženske nosijo pod zgornjim delom kimona, belo majico.

Rokavi kimona morajo prekrivati 2/3 podlahti, ne smejo segati prek zapestja in ne smejo biti zavihani. V primeru, da so rokavi nekoliko predolgi, jih zavihamo navznoter in na 4 točkah, zašijemo.

Spodnji del kimona, brez zavihka, mora prekrivati vsaj dve tretjini goleni in ne sme segati preko gležnjev. Hlačnice ne smejo biti zavihane. V primeru predolgih hlačnic, ravnamo podobno, kot pri rokavih. (glej zgoraj)

Pas mora biti širok cca. 5 cm in dovolj dolg, da so po vezanju kraki pasu dolgi približno 30 cm.