Turnir organizator

Spoštovani  organizatorji tekmovanj, predsedniki, trenerji, športniki!

Sibit, informacijske rešitve, d.o.o. je zasebno podjetje, ki med drugim tudi profesionalno izdeluje računalniške programe in z njimi odgovorno, kredibilno in predvsem ažurno pomaga organizatorjem športnih tekmovanj.

Dovolite, da Vam predstavimo našo novost –  specializiran
RAČUNALNIŠKI PROGRAM »TURNIR ORGANIZATOR© « za vodenje velikih in majhnih KARATE tekmovanjs pomočjo katerega boste kot organizatorji tekmovanj na predvečer tekmovanja lahko sprejemali tuje goste, šli v kino ali sestavljali tatamije, namesto da celo noč ročno oblikujete skupine, žrebate tekmovalce, izpisujete tekmovalne liste, iščete, preverjate, prepisujete, prelagate, popravljate…. in si pri tem pulite lase. 

Ni nujno in potrebno, da ste po izpeljanem tekmovanju popolnoma izčrpani – zaupajte svoje delo računalniku, ki bo večino dela opravil namesto Vas za cel spekter borilnih športov, kot so KARATE, JUDO, KENDO, AIKIDO, JU YITSU, TAE KWON DO, KICK BOKS, SEMI, LIGHT in FUUL CONTAKT, BOKS,… ), pa tudi VSEM DRUGIM TEKMOVANJEM z razpisano eno ali več disciplin z izločanjem.

CILJI, OPIS IN PREDNOSTI PROGRAMA »TURNIR ORGANIZATOR©«:

1/ CILJI PROGRAMA

Temeljni razlog za izdelavo računalniškega programa TURNIR ORGANIZATOR© je poenostavitev in popolna avtomatizacija vodenja športnih tekmovanj, ki mora istočasno sprostiti čimveč prepotrebnega časa ogranizatorja in zagotoviti nezmotljivost vnešenih podatkov. Zajema VSE potrebne faze od prejete prijave do objave rezultatov. Zasnovan je  za najširši krog možnosti, ki  si jih posamezni organizator za posamezno tekmovanje zaželi. Na naslednjem tekmovanju lahko vse nastavitve s prejšnjih tekmovanj ohrani, jih spremeni delno ali v celoti – vse znotraj istega programskega paketa. Skupinsko delo programerjev in športnikov je izdelalo program, ki omogoča vpoglede in posege pred, med in po tekmovanju natančno tako, kot se je v praksi pokazalo, da bi bilo potrebno, zaželjeno ali preprosto nujno!

Ena izmed posebnosti in velikih prednosti programa TURNIR ORGANIZATOR© je njegova osnovna zasnova TRAJNEGA ZBIRANJA in obdelave POSAMIČNIH PODATKOV za vsakega posameznega tekmovalca namesto njegovih SKUPINSKIH PODATKOV, ki nudijo bistveno manj možnosti obdelave.

Organizator, ki npr. preko internetnega vnosa pridobi ali vnese posamezne tekmovalce v tekmovalne skupine, običajno označene s črko in številko (npr. B2), kar po našem vedenju vršijo konkurenčni računalniški programi, iz tovrstnih podatkov ne vidi strukture starosti, znanja in teže za vsakega  posameznika ZNOTRAJ posamezne tekmovalne skupine, zato jih ne more naknadno deliti na manjše skupine ali združevati na način, ki ga omogoča TURNIR ORGANIZATOR©.

Ker TURNIR ORGANIZATOR© znotraj tekmovalne skupine pozna specifične podatke o natančni starosti, nazivnem znanju in teži vsakega posameznika, je mogoče posamezno tekmovalno skupino (večinoma se to dogaja za najmlajše in za začetnike) PO PREJEMU DOKONČNIH PRIJAV (PA TUDI TIK PRED TEKMOVANJEM) naknadno razdeliti na več manjših skupin, v katerih so posamezniki, ki po podatkih sodijo skupaj, čeprav so bili v osnovi vneseni v večjo razpisano skupino.

Enako velja za podatke o natančni teži posameznega tekmovalca! Zaradi pomembnosti te prednosti, bi jo želeli podrobneje obrazložiti s primeroma:

Primer 1:
Organizator je razpisal skupino 7-8 let, 8 in 7 kyu.
Ko je zbral prijave, je ugotovil, da je v tej skupini prijavljenih 50 tekmovalcev. Računalniški program organizatorju omogoča, da je razpisano gornjo skupino, v katero bi se posamezniki brez popravka razvrstili, mogoče razdeliti celo na štiri podskupine:
(7 let 8 kyu, 7 let 7 kyu, 8 let 8 kyu in 8 let 7 kyu). Tako za razpisano, kot za podskupine je vedno možno takoj ugotoviti koliko tekmovalcev je v posamezno podskupino razvrščeno, kar pomaga pri določitvi števila dejanskih skupin – v našem primeru se bo organizator odločil npr. za 3 podskupine od štirih možnih : 7 let 8 kyu, 7 let 7 kyu, 8 let 7 in 8 kyu

Primer 2:
Na manjšem tekmovanju je organizator prejel eno samo prijavo tekmovalca v skupino npr. -80 kg, ter po tri tekmovalce v skupini -75kg ter +80kg.

Ker TURNIR ORGANIZATOR© zbira posameznikove realne podatke, ne zgolj podatke o skupini, v katero se je prijavil, omogoča organizatorju, da kritičnega edinega  tekmovalca v tem konkretnem primeru razporedi (združi) z njegovimi npr. 76 kg v skupino do -75kg, ker je bližje tej skupini, kot skupini  +80kg.

Program TURNIR ORGANIZATOR© je že večkrat preizkušen in dodelan v praksi. Uspešno je prestal tako manjša kot velika tekmovanja, na katerih je v sedmih disciplinah sodelovalo preko 500 tekmovalcev, ki so bili razvrščeni v 120 posameznih ženskih in moških skupin. Pričakovanja organizatorja je v celoti izpolnil.

Program je sicer izdelan kot samostojen in zaključen paket, za katerega uporabo posameznega organizatorja TUDI USPOSOBIMO, po dogovoru lahko izdelamo tudi morebitne nadgradnje.

Po dogovoru je mogoče računalniški program TURNIR ORGANIZATOR© za posamezno tekmovanje  po želji tudi najeti.

2/ OPIS DELOVANJA IN PREDNOSTI PROGRAMA

1 del: PROPOZICIJE TEKMOVANJA se IZBEREJO (obkljukajo) ob izdelavi razpisnih pogojev, ko se določijo:

 – vrste disciplin (KATA, KUMITE, POSAMIČNO IN EKIPNO, kihon, kihon ippon kumite, jiyu ippon kumite, karate igre oz. poligon…)
– meje skupin   (po spolu, teži, letniku in/ali stopnji znanja (kyu))
– določitev višine tekmovalne takse (posamičen nastop, ekipa, dva nastopa, morebitni popusti na številčnost)…

Neposredno pred začetkom tekmovanja je zgoraj navedene nastavitve še vedno mogoče spremeniti, če npr. struktura prijavljenih tekmovalcev to narekuje (npr. izjemno število začetnikov je mogoče dodatno razdeliti na manjše skupine).